دلش پاکه!

#استاد_قرائتی 


داربست فلزی

یک مسئله مهم در محیط کار ایجاد یک محیط ایمن می باشد که براین اساس اقدامات بسیاری برای حفظ ایمنی کار صورت می گیرد. یکی از پرکاربردترین اقدامات ایمنی موثر و تجهیزات عمرانی و ساختمانی، استفاده از داربست به عنوان یک وسیله مطمئن و ایمن جهت کار در ارتفاع می باشد که با استفاده از آن می توان ایمنی محیط کار را فراهم نمود. داربست های فلزی نسبت به سایر انواع داربست ها طول عمر و استحکام بیشتری دارند که شامل قطعات، اتصالات، اجزای نگهدارنده و تکیه گاه ها برای نگه داشتن کارگران و مصالح در ارتفاع هستند.در این مقاله شما را در خرید داربست فلزی راهنمایی می‌کنیم.

داربست های بلند فلزی

این داربست ها را با لوله های فولادی به قطر ۵ سانتیمتر با حداقل ضخامت ۴ میلیمتر و بست ها مربوط مونتاژ می نمایند. با وصل کردن لوله ها به یکدیگر به وسیله بست ها در زمانی بسیار اندک می توان داربستی ثابت و قدرتمند و محکم به وجود آورد و از آن برای کار در ارتفاع استفاده نمود. برای جلوگیری از واژگون شدن؛ باید داربست را به طریق مناسبی به دیوارهای ساختمان مهار کرد. حداکثر فاصله دو مهار ۶ متر میباشد .


بست لوله های افقی : این بست دو لوله افقی را تحت زاویه ۹۰ درجه به یکدیگر وصل مینماید .


میله شکافدار اتصال  : برای طویل کردن دو لوله داربست به کار گرفته خواهد شد .


پایه قابل تنظیم : به جداره ی داخلی پایین لوله اتصال یافته و به وسیله آن ارتفاع پایه داربست تنظیم می گردد .


صفحه زیرستون : صفحه مربع شکل پایه داری است که برای توزیع بار از قسمت تحتانی ستون بر روی تکیه گاه مورد استفاده واقع خواهد شد .


برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت صنعت ساز مراجعه کنید.

قیمت داربست فلزی


این سری از داربست ها از سطح ساختمان به صورت سکو بیرون میزنند و به همین جهت به آن داربست ( سکوی ) پیش آمده گفته می شود . این داربست ها به دیوارهای ساختمان اتکا خواهند داشت و در مکانهایی که برپاسازی داربست ها مرسوم از سطح زمین غیر ممکن یا پر هزینه می باشد، مورد استفاده قرار گرفته میشود. همینطور که از ساختمان بالا میرود، آن ها هم از دیوار باز شده و توسط جرثقیل در محل جدید  نصب می گردد و به این ترتیب در مصالح داربست صرفه جویی بسیار فراوانی به عمل می آید.


هزینه های اجرای داربست فلزی


۱- ارتفاع انواع داربست  ۲- حجم انواع داربست  ۳- محل نصب انواع داربست ۴- امکان دسترسی به لوازم ( جنس کشی ) , ۵- تغییر فاصله های استاندارد و عرفی انواع داربست  ۶- مهاری خور داربست  ۷-نوع فعالیت ( داربست زیر بتن … داربست نماسازی ) و … / به شکل عمومی هزینه های اجاره داربست ماهیانه می باشد ( یعنی شرکت ها یا کسانی که اجاره می دهند بدون توجه به روزهای کاری شما هزینه یک ماه را دریافت می کنند. نحوه محاسبه داربست ها به صورت حجمی محاسبه خواهد شد یعنی با توجه متر مربع فضایی که اشغال نموده است تا ارتفاع مشخصی هزینه مشخصی خواهد داشت و در صورت افزایش ارتفاع به تناسب به قیمت آن افزوده می شود , معمولا صنف مصالح ساختمانی در هر سال نرخ نامه ای را برای اجرای داربست منتشر می نماید.


نکاتی در مورد ایمنی در کار داربست


جابجایی بار و استفاده از وسایل نقلیه مناسب :


جابجایی بار یکی از قسمت های مهم در این کسب و کار می باشد که باید در آن دقت زیادی به عمل بیاید ، زیرا کوچک ترین اشتباه می تواند منجر به بروز مشکلات جبران ناپذیری شود. برای حمل و جابجایی لوله های داربست که ۶ متر طول دارند بهترین و ایمن ترین وسیله ، خاور ها و کامیون ها می باشند اما به دلیل کاهش هزینه ها و به خصوص به خاطر وجود محدودیت های ترافیکی در  شهر ها ، اغلب برای جابجایی لوله ها از وانت های نیسان استفاده می شود ، هرچند این نوع جابجایی مورد تایید نبوده و از نظر ایمنی توصیه می شود که از خاور استفاده شود اما با توجه به همه گیر بودن استفاده از نیسان برای جابجایی ، در اینجا ذکر چند نکته که می تواند خطرات حمل و نقل را به حداقل برساند خالی از لطف نیست. باید در جلو و انتهای باربند از سیم بوکسل استفاده شود . الائم مثلثی شکل احتیاط باید در انتهای لوله های داربست نصب شود و حتما به صورت شب رنگ باشد . خودروی نیسان نباید بیش از صد شاخه لوله ۶ متری حمل کند . در حین رانندگی باید فلاشرها روشن باشد . اگر در شب حمل بار انجام می شود استفاده از چراغ گردان خطر در حمل بار الزامی است . سرعت مطمئنه در مواقعی که بار حمل می شود باید رعایت شود . دقت کنید که حمل بار کاری خطرناک است و می تواند به دیگران صدمه وارد کند پس حین رانندگی به اعصاب خود مسلط باشید و در رساندن بار به محل کار عجله نکنید .


انواع پوشش مناسب برای افرادی که مشغول در کار نصب داربست فلزی هستند:


دستکش: انواع و اقسام دستکش ها در بازار و برای کارها و صنایع مختلف موجود می باشد اما دستکشی که در کار داربست باید مورد استفاده قرار گیرد ، دستکش برزنتی با ضخامت مناسب است تا بتواند از آسیب هایی که ممکن است به دست کارگران وارد آید جلوگیری کند. لباس کار: متاسفانه افرادی که در کشور ما به نصب و کار بر روی داربست اشتغال دارند اغلب از لباس مخصوص و مناسب این کار استفاده نمی کنند و لباس های مختلفی بر مبنای راحتی یا سلیقه خود می پوشند ، در حالی که لباس توصیه شده برای این شغل لباس های کار یکسره است چرا که حجیم و دست و پا گیر نمی باشد ، از آراستگی خوبی برخوردار است و در فصل سرما نیز پوشش گرمایی مناسبی دارد. کفش کار: باز هم مثل لباس کار ، شاهد این موضوع هستیم که افراد برای کار بر روی داربست فلزی از کفش های معمولی استفاده می کنند که این امر می تواند خطرات فراوانی را به


وجود آورد. به دفعات دیده شده که لوله های داربست به صورت سهوی رها شده و روی پای کارکنان افتاده و باعث آسیب دیدگی آنها شده است. به همین جهت باید از کفش های ایمنی که جلوی آن ها دارای محافظ آهنی می باشد استفاده شود. در این جا لازم به ذکر این نکته است که تمام پرسنل گروه داربست پایدار ملزم به استفاده از کفش و لباس مناسب و استاندارد می باشند.


داربست فلزی یک نوع سازه موقت می باشد که در این مقاله قصد داریم به موارد استفاده آن در آماکن مختلف بپردازیم .


۱٫داربست فلزی برای ساختمان ها به صورت قالبی : داربست فلزی در ساختمان ها سهم قابل توجهی را به خود اختصاص داده است . برای سیمان کاری دیوارها و برای نصب سنگ های نما و همچنین پیچ و رول پلاک نیز مورد استفاده قرار می گیرد .


۲:داربست فلزی به صورت کفراژ زیر بتون : از این سازه برای نصب سقف ساختمان هایی که ارتفاع سقف بالاتر از ۴ متر می باشد. استفاده می گردد و نکته قابل توجه این است که میزان قطر بتن برای نوع نصب خیلی مهم است . به این صورت که هر چه میزان قطر بتون بیشتر شود فاصله پایه های نصب شده باید کمتر گردد .


۳:داربست فلزی به صورت کفراژ برای محافظت از سازه اصلی : این سازه معمولا برای ساختمان هایی که ارتفاع زیادی دارند و یا جای مهار کردن ندارند مورد استفاده قرار می گیرد. کفراژ یک سازه محافظ است که به صورت مکعب ..پشت سازه اصلی نصب می گیردد تا سازه اصلی را در برابر خطرات احتمالی محافظت کند .در چند سال اخیر شاهد مواردی از قبیل برگشت داربست فلزی و منحدم گشتن این وسیله در معابر بوده ایم که اکثرا دلیل آن نداشتن کفراژ بوده است .


۴: داربست فلزی به صورت حفاظ : طبق مصوبه شهرداری تمامی ساختمان های در حال ساخت که در مجاورت خیابان ها و پیاده روها قرار دارند باید پس از زدن سقف دوم  ساختمان سازه ای به عنوان محافظ و نخاله گیر نصب کنند تا داربست فلزی در این مواقع به کمک ساختمانها بیاید و انواع و اقسام حفاظ ها را می توان با توجه به نیاز ساختمان نصب نمود .


۵:نصب کار های ویژه : به جز کارهای ساختمانی ..داربست فلزی برای موارد دیگری نیز مورد استفاده است که قصد داریم شما را تا حدودی با این موارد آشنا کنیم . نصب ایستگاه صلواتی …نصب طاق نصرت …نصب قفسه برای اجناس …نصب آلاچیق…نصب سایه بان …نصب استیج برای اجرای برنامه …نصب دیواره های موقتی …نصب تابلو های تبلیغاتی…نصب گیت های عبور و مرور …نصب پارتیشن های مختلف …نصب راهرو برای عبور …نصب جایگاه استقرار دوربین های فیلم برداری …نصب صندلی موقت به صورت ۱ طبقه و چند طبقه … اینها بخشی از کارهایی  است که می توان به صورت کامل نیاز های شما را بر طرف کند …